Chroma Gen

ChromaGen er utviklet for å hjelpe personer med fargesynsdefekter, men har også vist seg å ha god effekt for personer med dyslexi. Settet består av haploskopiske filtre i ni farger og hver av disse i tre metningsgrader. De kan skaffes enten som glass (oftest med lett speil-effekt), eller som kontaktlinse. Linsene er kun farget over pupillen.

 

Ved å sette et fargefilter over det ene øyet, endres mengden av hver farge til det ikke-dominante øyet. Hjernen mottar to vidt forskjellige sett signaler, og forvirringen tillater hjernen å differensiere mellom farger som tidligere virket like (The Chromagen method for colour deficiency and specific learning difficulties. Nigel Burnett Hodd BSc, FCOptom, Dip.CLP, OT Nov 17, 2000).

 

Linsene er laget i det kjente Benz 5x materialet, som tørker ut 5 ganger senere enn Hema og rehydrerer 5 ganger raskere, og sikrer høy komfort og stabilt syn gjennom hele bæretiden. (Samme materiale som i månedslinsen Benz Extreme H2O.)

 

Mer informasjon på ChromaGen's web-side: ChromaGen

 

Diameter 13,50mm - 15,00mm i 0,50 trinn
Radie 8,40, 8,60, 9,00
Styrker Ubegrenset
Sentertykkelse 0,15mm v/-3,00D
Optisk sone 8,00mm, dersom noe annet ikke spesifiseres.
Materiale Filcon II 2, MMA/VP, ikke-ionisk
Vanninnhold 59%
Dk-verdi 22 x 10-11 Fatt units @ 35°C
Fremstilling Dreid
Design Sfærisk,
Godkjenning CE
Diverse  
Farge Se pkt. vedrørende Tilpassing. Pupill bestilles farget i ønsket diameter.
Byttefrekvens 6-12 mnd
Pakningsstørrelse Enkeltlinse
Leveringstid 2-3 uker
Leverandør/produsent Cantor & Nissel Ltd.

 

Tilpassing/bestilling

Prøvesettet (-kofferten) er nødvendig for tilpassing (kan lånes eller kjøpes). Det består av filterglass, kontaktlinser og en trinn-for-trinn bruksveiledning. I tillegg finner man en CD-rom som gir en enkel innføring i fremgangsmåten.

 

Man starter med det ikke-dominante øyet og finner filteret som gir best effekt på Ishihara testen. Deretter velger man ut den mørkeste linsen i samme farge. Denne prøves gjerne ut en times tid, før man gjentar prosedyren på det andre øyet. De fleste klarer seg med én linse, men en del foretrekker dessuten filter på det dominante øyet i tillegg. I så fall gjentas prosedyren for det dominante øyet.

 

 

Rengjøring

På fargede linser anbefales to-trinns hydrogenperoksyd (følg bruksanvisningen).  

 

 

 

 

Pro Cornea Spesiallinser, Budstikka 8A, 3612 Kongsberg, Telefon 32 76 88 36, Fax 32 72 89 22, post@procornea.no